Trimbehandeling

Voor de trimbehandeling spreken we eerst uw wensen door en wat de kosten van de behandeling zullen zijn. De hond kan volgens het trimschema of naar uw persoonlijke wensen getrimd worden.

Plukken

Deze techniek wordt gebruikt om loszittende haren in de bovenvacht bij ruwharige honden te verwijderen. Als de vacht plukrijp is, zitten de oude haren los in de haarzakjes, maar vallen er niet vanzelf uit. De trimmer moet deze dan eruit plukken, waar de hond geen pijn of hinder van ondervindt. Na het plukken staat de vacht op onderwol en deze zal dan weer tot een volledige vacht uitgroeien. Plukken gebeurt meestal 2 keer per jaar.

Scheren

Bij scheren wordt de vacht met de tondeuse ingekort. De vachtlengte wordt dan op een lengte variërend van 3 tot 12 mm gezet, naar de wens van de eigenaar of zoverre de vachtconditie het toelaat.

Effileren

Bij effileren wordt de vacht uigedund. Hierdoor valt de vacht natuurlijk in model. Er zijn 2 manieren van effileren: bij een Shih-tzu wordt verkortend geëffileerd en bij een Golden Retriever wordt er uitdunnend geëffileerd.

Knippen

Bij honden zoals een poedel of Bichon Frisé zal het model met de rechte schaar geknipt worden. Dit zorgt voor een strak en vol model.

Puppybeurt

Een puppybeurt is een korte trimbehandeling waar de pup kennismaakt met de diverse aspecten in een trimsalon; op de trimtafel staan, geborsteld worden, misschien wassen en fohnen. Vooraanstaand feit is dat de pup het leuk moet vinden en het niet als vervelend ervaart.

Kattentrimmen

Katten van langhaar en halflanghaarrassen hebben een dichte ondervacht die bij onvoldoende verzorging voor klitten of zelfs vervilting kan gaan zorgen. Deze klitten gaan dan aan de huid trekken, wat pijnlijk wordt voor de kat. De trimmer kan de klitten wegscheren en de overtollige ondervacht eruit kammen en plukken. Vaak worden de buik, oksels en liezen geschoren, omdat dit klitgevoelige plekken zijn. Bij een kattentrimbeurt is het van belang dat de eigenaar erbij blijft, omdat deze kan helpen de kat vast te houden en de kat helpen op zijn gemak te voelen.